Sedumdak-systemen

De Dakvergroeners is dé specialist voor het kopen van een sedumdak! Bij De Dakvergroeners koop je niet alleen een sedumdak-systeem, je krijgt hierbij ook duidelijke instructievideo's, persoonlijk advies, groeigarantie én een herinnering wanneer er onderhoud moet worden gepleegd. Meer weten over sedumdaken? Lees dan onze uitgebreide informatie.

Hieronder vind je de diverse sedumdak-systemen. Weet je niet precies welk systeem bij je past? Stel dan je eigen groendak samen.

Van betere isolatie tot een duurzamer dak tot een prachtig groen uitzicht; het is zorgenloos genieten!

52,95
Meer info

Van betere isolatie tot een duurzamer dak tot een prachtig groen uitzicht; het is zorgenloos genieten!

57,95
Meer info

Een groendak aanleggen is nog nooit zo makkelijk geweest!

68,95
Meer info

Makkelijker kunnen wij het jou niet maken, wel lichter!

68,95
Meer info

Veelgestelde vragen bij het kopen van een sedumdak

Energie- en onderhoudskosten besparen, je woningwaarde verhogen en bijdragen aan een hogere biodiversiteit? Een sedumdak laat jou profiteren van tal van voordelen! Heb je ook interesse? Lees dan de onderstaande informatie over sedumdaken.

 

Wat zijn de verschillen tussen diverse sedumdak-systemen?

Heb je de knoop doorgehakt om een sedumdak aan te leggen? Dan sta je nu voor de volgende belangrijke afweging: voor welk sedumdak-systeem ga je? De diverse sedumdak-systemen verschillen onder meer van elkaar in gewicht, waterbufferend vermogen en hoe makkelijk het is om hem aan te leggen. Bij het maken van je keuze dien je jezelf dan ook vragen te stellen als:

 • Heb ik een plat dak of een hellend dak?
 • Hoeveel graden heeft de helling van mijn dak?
 • Hoe zwaar kan ik mijn dak belasten?
 • Hoeveel water moet mijn dak kunnen absorberen?
 • Wil ik het sedumdak zelf aanleggen en zo ja, hoe handig ben ik?

 

sedumplantjesWat is sedum?

Kom je een dak tegen dat bedekt is met een groen plantenparadijs, dan is de kans groot dat dit om sedum gaat. Sedum – een vetplant die water vasthoudt in zijn bladeren – is namelijk superpopulair als het gaat om het bedekken van je dak. Doordat de huidmondjes van de bladeren alleen ’s nachts opengaan, verliest de sedum overdag geen tot nauwelijks vocht. Hoe droog of heet het buiten ook is.

Met een sedumdak profiteer je dan ook van voordelen als:

 • Je hebt minder wateroverlast. Regenwater wordt immers geabsorbeerd.
 • Je dak gaat tot twee keer zo lang mee. Sedum beschermt je dakbedekking tegen zon, regen en wind;
 • Je zonnepanelen leveren meer op. het sedum verkoelt namelijk je huidige dak;
 • Je bespaart op energiekosten. Sedum isoleert en hierdoor is je huis in de winter warmer en in de zomer koeler;
 • Je draagt bij aan meer biodiversiteit. Met zo’n stuk groen creëer je een fijne leefomgeving voor vlinders en insecten.

 

Hoe leg je een sedumdak aan?

Een sedumdak aanleggen klinkt misschien heel ingewikkeld. Maar we kunnen je geruststellen: je hoeft echt niet heel handig te zijn om dit te kunnen. Met een duidelijk stappenplan en een uitgebreide instructievideo aan je zijde gaat jou dit lukken. De werkwijze en aanpak verschilt per sedumdak-systeem.

Bekijk onze instructievideo's en een stappenplan voor het aanleggen van een sedumdak

Is het aanleggen van een sedumdak toch niet helemaal jouw ding? Maak dan gebruik van onze aanlegservice en geef het uit handen.

 

Wat is de beste periode om een sedumdak aan te leggen?

Of het nu zonnig terrasweer is of dat je de buitenlucht trotseert met een winterjas, sjaal en handschoenen: een sedumdak aanleggen kan het hele jaar door. De enige uitzondering is vrieskou. Naast dat het bij een temperatuur van 0 graden of lager voor jou niet supercomfortabel is om werkzaamheden te verrichten op het dak, kunnen de rollen met sedum dan niet van het land gehaald worden.

Aangelegd sedumdak

Is mijn dak geschikt voor een sedumdak?

Je bent natuurlijk benieuwd: is mijn dak wel geschikt voor sedum? Want hoe leuk en aardig het ook allemaal klinkt, je wil voorkomen dat je straks – met de sedum al in je hand – erachter komt dat het toch allemaal niet kan en past. Eén ding is in ieder geval zeker: bijna alle daken met een hellingsgraad van maximaal 25 graden zijn geschikt voor sedum.

Wel is het natuurlijk goed om ook te kijken naar het gewicht dat jouw dak kan dragen. Als basisregel geldt: als je over je dak kunt lopen, is hij meestal geschikt voor sedum. Hoe zwaar een sedumdak dan vervolgens maximaal mag zijn, dat hangt onder meer af van het materiaal van je dak. Meer over dit onderwerp ontdek je hier.

 

Wat heb ik nog meer nodig, naast de sedum?

Een sedumdak aanleggen? Naast sedum heb je nodig:

 • Bladvangers. Om de hemelwaterafvoeren te beschermen tegen vuil;
 • Dakgrind. Dit plaats je rondom obstakels en langs de dakrand, zodat overtollig water bij hevige regenbuien weg kan;
 • Groendak meststof. Om het groendak twee keer per jaar te bemesten;
 • Dakrandprofielen. Hiermee creëer je een scheiding tussen jouw dak en het dak van de buren (indien deze aan elkaar grenzen).
Producten voor het aanleggen van een sedumdak Meststoffen voor een sedumdak

 

Wat zijn de totale kosten van een sedumdak?

Wat een sedumdak precies kost, dat is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de grootte van je dak en voor welk sedumdak-systeem je gaat. Hoeveel jij betaalt bereken je eenvoudig en snel:

 1. Ga naar de productpagina van het sedumdak-systeem waarin je interesse hebt.
 2. Vul in hoeveel vierkante meter sedumdak jij nodig hebt.
 3. Je krijgt de prijs direct te zien.

Bereken de prijs van een sedumdak voor jouw situatie

 

Heb ik recht op subsidie bij het kopen van een sedumdak?

Een sedumdak is in eerste instantie best een investering. Maar goed om te weten: meestal krijg je subsidie van de gemeente. Zo’n duurzaam dak heeft namelijk niet alleen voordelen voor jou. Ook het milieu en het klimaat is ermee geholpen. En daar wil de gemeente je vaak voor belonen.

Of jij recht hebt op subsidie en hoeveel dat dan is, dat verschilt per gemeente. Soms heb je te maken met voorwaarden als dat het dak een bepaalde grootte moet hebben of dat de hellingshoek niet te groot mag zijn.

Bekijk je subsidiemogelijkheden

 

Waarom zou je een sedumdak bij De Dakvergroeners kopen?

Een sedumdak laat jou sowieso al profiteren van heel wat voordelen. Maar koop je hem bij De Dakvergroeners, dan doe je daar nog eens een schepje bovenop. Bij ons krijg je namelijk:

 • Duidelijke instructievideo’s. Hierdoor is het aanleggen van het sedumdak een fluitje van een cent;
 • Vakkundig en persoonlijk advies. In onze showtuin krijg je antwoord op al je vragen, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt;
 • Groeigarantie. Sluit het sedumdak na verloop van tijd niet meer goed aan? Dan krijg je een nieuwe rol, mits je het altijd goed onderhouden hebt;
 • Een herinnering voor onderhoud. Je wordt altijd persoonlijk op de hoogte gehouden van wanneer je sedumdak onderhoud nodig heeft en wanneer je hem water moet geven.

 Stel je eigen sedumdak samen Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hoe staat het op jouw dak?
Stel jouw Groendak samen
Bezoek onze showtuin
Bekijk het adres