Groendak aanleggen

Je eigen groendak aanleggen

Gefeliciteerd, je hebt je bestelling ontvangen! Of misschien wil je weten hoe je een groendak het beste zelf kunt aanleggen. Hoe dat moet en hoe makkelijk dat is, leggen we je hier allemaal uit.

Wij werken met verschillende soorten groendaken: De systemen zijn supermakkelijk aan te leggen, dus je hebt binnen een handomdraai een prachtig en duurzaam groendak.

De verschillende groendak systemen moeten elk op een andere manier aangelegd worden, want ze zijn verschillend opgebouwd.

Groendak tussen zonnepanelen

Groendak Lichtgewichtsysteem

Groendak Sedumtray Cassette

Groendak Lichthellendsysteem

Technische informatie Groendak Lichtgewichtsysteem

Dit lichtgewichtsysteem is geschikt voor daken met een hellingshoek van 0 tot maximaal 5 graden en bestaat uit drie lagen.

De sedummixmat is 30 millimeter dik en is voor begroeid met tien tot twaalf verschillende soorten sedumplantjes. Deze plantjes groeien op een kokosvezelmat en een speciaal ontwikkelde substraatrol. Onze sedummixmat is bij levering altijd minimaal voor 95% begroeid.

De substraatrol is 20 millimeter dik. Dit materiaal is gemaakt van steenwolvezel en maakt zwaar daktuinsubstraat overbodig. Daarom is dit systeem zo licht van gewicht. Dit materiaal is een uitstekend hulpmiddel voor de sedumplantjes om goed te groeien: het bevordert wateropname en vasthoudendheid. Hierdoor wordt het groendak onderhoud ook een stuk eenvoudiger.

Het drainagedoek met filtervlies is 20 millimeter dik. Deze laag is verantwoordelijk voor drainage. Het is een flexibele drainagemat die bestaat uit een niet geweven filter en een scheidingsvlies met daarin een drainerende kern van lusvormig polypropyleen materiaal. Dit alles zorgt ervoor dat het systeem veel water kan afvoeren.

 

Technische informatie Sedumtray Cassettes

Dit groendak systeem is geschikt voor daken met een hellingshoek van 0 tot maximaal 5 graden die een gewicht van 85 kilo per vierkante meter kunnen dragen (verzadigd).

Het bestaat uit klant-en-klare sedumtray cassettes, die je heel makkelijk zelf installeert en op maat kunt zagen. Je plaatst ze op wortelwerend doek, direct op je dak. De cassettes zijn gemaakt van gerecycled HDPE en vooraf begroeid met tien tot twaalf soorten sedum.

Ze hebben een afmeting van b 45 x l 49,5 x h 8 centimeter en je kunt ze per stuk bestellen: net zoveel als jij er nodig hebt. Heb je hulp of advies nodig? Neem dan gerust even contact met een van onze specialisten.

 

Technische informatie Groendak Lichthellendsysteem

Sedummixmat 30 mm: is een sedummixmat met maar liefst tien tot twaalf verschillende soorten vetplantjes.

De substraatlaag is 50 millimeter dik. Het extensieve daktuinsubstraat bestaat uit lava, bims en compost en is een uitstekend hulpmiddel voor de sedumplantjes om goed te groeien.

Het waterbufferend vliesdoek is 10 millimeter dik. Deze laag is verantwoordelijk voor het bufferen van water. Het vliesdoek is gemaakt van een mix van acryl op een prolypropylene drager en weegt 1200 gr/m².

Overigens hoeft een groendak en de aanleg hiervan helemaal niet in de papieren te lopen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor groendak subsidie waar u alles over leest op onze pagina over dit onderwerp. Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de pagina met groendak voordelen.