Wil je een sedumdak? Doe eerst een dakinspectie! 

Je wilt een sedumdak. Leuk! Maar dan wil je natuurlijk wel weten of je dak geschikt is voor een groendak. En of sedum op jouw bestaande dak kan. Hier vind je antwoord op je vragen én informatie over onze dak inspectie.

Niet elk dak is hetzelfde – daken verschillen in staat van onderhoud, hellingsgraad en soort dakbedekking. Omdat we het ons kunnen voorstellen dat je daar vragen over hebt, beantwoorden we de meest gestelde vragen hieronder.

1. Is mijn dak geschikt voor een groendak?

Over welke daken geschikt zijn voor een groendak kunnen we kort zijn. Bijna elk plat of schuin dak met een hellingsgraad van maximaal 25 graden is geschikt voor een groendak van sedum. Denk bijvoorbeeld aan het dak van een bungalow, aanbouw, garage, carport, bedrijfspand, veranda, overkapping of een tuinhuis.

2. Kan sedum op elk plat dak?
Wij werken met verschillende sedumdak-systemen. We hebben systemen voor platte daken, voor licht hellende daken, we werken met cassettes en een speciaal lichtgewichtsysteem. Zo kunnen we bijna iedereen blij maken met een sedumdak. Maar natuurlijk is niet élk dak geschikt. Belangrijk is namelijk dat je dak goed is onderhouden. Weet je dat niet zeker? Dan kunnen we daarbij helpen met een dak inspectie.
 

Bij ons kost een dak inspectie maar € 59,00 inclusief btw.

Dan meten we ook meteen je dak in, krijg je gratis advies én een offerte-op-maat als je dat wilt. Koop je hierna een sedumdak bij ons? Dan brengen we het bedrag meteen in mindering op je factuur.

Zo controleren we of jouw dak Groendak Ready is:

  1. We checken of je huidige dakbedekking in goede staat is
  2. We controleren of je dakranden goed vast zitten en of er geen kieren zijn
  3. We maken inzichtelijk wat de eventuele zwakke punten van je dak zijn
  4. We kijken of de afvoeren nog goed aansluiten op de dakbedekking
  5. En we inspecteren de dakbedekking rondom de afvoeren en rookkanalen

 

Vraag hier jouw dakinspectie aan!

Typ bovenstaande code over.

 

3. Kan sedum op een bestaand bitumen dak of EPDM?
Op daken van bitumen of een dak met EPDM kan een sedumdak aangelegd worden. EPDM is eigenlijk de beste ondergrond – het is sterk, heeft een lange levensduur, vraagt om weinig onderhoud en is bovendien wortelwerend. Ideaal als ondergrond voor een sedumdak dus.

Bitumen is een wat ouder materiaal, maar ook daarop kan sedumdak prima aangelegd worden. Heb je een dak met bitumendakbedekking? Kies dan voor een groendak-systeem waarin wortelwerend doek is verwerkt. Of breng eerst wortelwerend doek aan voordat je een sedumdak installeert.

4. Is een sedumdak zwaar?
De sedumplantjes van een sedumdak hebben een unieke eigenschap – ze kunnen veel regenwater vasthouden. Dat is mooi, want daardoor hebben ze weinig onderhoud nodig én heb je minder last van wateroverlast. Onverzadigd zijn de plantjes dus niet heel zwaar. Maar zodra ze een flinke slok hebben gehad door een regenbui, worden ze zwaarder. Ons lichtgewichtsysteem weegt bijvoorbeeld 45-50 kilo per vierkante meter in verzadigde staat. En onze sedumtray cassettes ongeveer 80 kilo.

5. Welk gewicht kan mijn dak dragen?
De draagkracht van je dak hangt van een aantal factoren af. Maar vooral van de constructie van het gebouw waar het op rust en van het dak zelf. Wil je een draagkrachtberekening voor jouw dak? Neem dan contact op met een bouwkundige.

De voorwaarden voor een dak inspectie:
We zijn gek op onze klanten en gaan ook altijd een stapje verder. Maar ook wij moeten voorwaarden opstellen. Het zijn er niet veel, maar dit zijn onze voorwaarden voor een dak inspectie.

  • Onze dak-inspecteurs werken alleen op maandagen.
  • Je dak moet minimaal 25 vierkante meter groot zijn.
  • Wij doen dak inspecties binnen een straal van 60 kilometer van Heemskerk (Noord-Holland). Voor een dak inspectie buiten deze straal, nemen wij even persoonlijk contact met je op!

 

JOIN THE MOVEMENT:

WORD EEN DAKVERGROENER!