Subsidie groene daken 

Groene daken, ook wel sedum daken genoemd, beschikken over vele voordelen. Zo maken ze het dak koeler in de zomer door het verdampen van water en het terugkaatsen van zonnewarmte. Daarbij zijn groene daken heel erg goed voor de biodiversiteit, ziet het er mooier uit en neemt het geluid op. Dit is een kleine greep van de voordelen. Door het grote belang van verduurzaming bieden veel gemeentes subsidies aan. Lees verder voor meer informatie over de subsidie aanvraag in jouw gemeente.

Subsidie aanvragen voor een groen sedumdak

Het klimaat verandert snel. Denk maar eens aan de overlast die een flinke regenbui tegenwoordig veroorzaakt: onze riolen kunnen het op een gegeven moment niet meer aan. Mede daarom zijn veel gemeentes druk bezig met duurzame maatregelen voor een beter milieu. En jij kan daarbij helpen. Want ook kleine aanpassingen aan je huis kunnen een wereld van verschil maken. Met een groen sedumdak subsidie probeert jouw gemeente je aan te sporen om jouw huis een beetje groener te maken en om je steentje bij te dragen aan onze veranderende weersomstandigheden.

Aanvraag subsidie: hier moet je rekening mee houden

Om een subsidie aan te vragen zul je eerst een aantal punten in kaart moeten brengen. Elke gemeente hanteert namelijk zijn eigen beleid met verschillende voorwaarden. Bekijk daarom vooraf de website van jouw gemeente of neem contact met hen op.

Sommige gemeenten geven bijvoorbeeld alleen subsidies voor groendaken of sedumdaken vanaf een bepaald aantal vierkante meters. Een oplossing hiervoor is om een groendak aan te leggen samen met de buren. Ook hellingshoeken van daken kunnen invloed uitoefenen op de subsidie. Wanneer daken een helling hebben van meer dan 15 graden, kan er in sommige gevallen geen subsidie worden verleend. Bekijk dus vooraf goed alle eisen van de gemeente. Vraag vervolgens een offerte aan om voor te leggen aan de gemeente. De aanvraag van een offerte is geheel vrijblijvend. Hieronder leggen we je precies uit welke stappen je moet doorlopen om een subsidie aan te vragen. 

Vogels op een sedumdak

Subsidie groendak aanvragen bij de gemeente

Een aanvraag van subsidie bij de gemeente omvat sowieso twee stappen. Gemeenten vragen vaak om verschillende documenten bij de aanvraag voor een subsidie. De twee stappen die je moet doorlopen voor de aanvraag bij de gemeente zijn als volgt:

  1. Allereerst de offerte aanvraag: Dit omvat een begroting van de totale kosten die een groen dak gaat kosten. Vraag via dit formulier een offerte voor jouw subsidie groen dak aan. Wij zullen zo snel mogelijk de offerte naar je toesturen.
  2. Ten tweede het productinformatieblad: Hierin staan alle benodigde gegevens die de gemeente wil weten over het groendak. Denk hierbij aan het waterbergingsvermogen, de soorten sedumplanten, het gewicht in verzadigde toestand per m², hoe het groendaksysteem opgebouwd is etc. Dit productinformatieblad sturen wij samen met de aangevraagde offerte naar je toe!

In de meeste gevallen is dit genoeg voor de aanvraag. Als wij meer voor je kunnen betekenen horen wij dat graag!

Vraag een offerte aan Bestel direct 

Voordelen voor jou en het milieu

Een groendak van sedum op je huis, carport, aanbouw of overkapping heeft veel voordelen voor het milieu. Datzelfde geldt natuurlijk voor groendaken op bedrijfspanden en appartementencomplexen. Daarom helpen veel gemeentes met een sedum dakbedekking subsidie. Die bedragen kunnen flink oplopen: tot wel 50% van de aanschaf en installatie van je nieuwe groendak!

Een groendak aanleggen heeft dus een positief effect op het milieu, vraag eens naar het beleid bij jouw eigen gemeente, want wie weet levert het je nog een leuk extraatje op! Voor je groendak onderhoud kun je overigens ook bij ons terecht. Check hier de groendak-subsidies van de gemeentes Limburg, Utrecht, Breda en Tilburg. Woon je ergens anders? Kijk dan eens op het Duurzaam Bouwloket en zie of jouw gemeente ook al groendak-subsidie geeft.