Groendak subsidie in jouw gemeente?

Hoe verloopt een subsidie aanvraag?

  • Elke gemeente hanteert zijn eigen beleid met daarbij verschillende voorwaarden. Het is daarom altijd handig om vooraf even te informeren bij jouw gemeente.
  • Sommige gemeentes geven bijvoorbeeld alleen groendak subsidie of sedumdak subsidie vanaf een bepaald aantal vierkante meters. Kom je vierkante meters tekort? Probeer het dan eens te combineren met een sedumdak met je buren.
  • Ook de hellingshoek van je dak kan van invloed zijn op de subsidie. Soms wordt er geen subsidie verleend voor daken die steiler zijn dan 15 graden.

Ga in elk geval goed voorbereid op pad. Als je bij ons offerte aanvraagt, kun je onze offerte meenemen naar je gemeente. De aanvraag is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Wanneer je een subsidie aanvraag doet bij de gemeente, willen zij verschillende documenten ontvangen. 

  1. Offerte aanvraag: een begroting van de totale kosten die een groen dak met zich meebrengt. Vraag via dit formulier een offerte aan, wij zullen zo snel mogelijk de offerte naar je toesturen voor jouw groendak subsidie aanvraag.
  2. Productinformatieblad: Hierin staan alle benodigde gegevens die de gemeente wilt weten over het groendak. Denk hierbij aan het waterbergingsvermogen, de soorten sedumplanten, het gewicht in verzadigde toestand per m², hoe desbetreffend groendaksysteem opgebouwd is etc. Dit productinformatieblad sturen wij samen met de aangevraagde offerte naar je mailbox!

Het kan zijn dat de gemeente vraagt om meer documenten, wij adviseren om dit te raadplegen bij je gemeente. Indien wij nog wat voor je kunnen betekenen dan horen wij dat graag! 

Vogels op een sedumdak

Subsidie voor een duurzaam groendak of sedumdak

Ons klimaat verandert snel. Denk maar eens aan de overlast die een flinke regenbui tegenwoordig veroorzaakt: onze riolen kunnen het vaak niet meer aan. Mede daarom is elke gemeente druk bezig met duurzame maatregelen voor een beter milieu. En jij kan daarbij helpen. Want ook kleine aanpassingen aan je huis kunnen een wereld van verschil maken. Met groendak subsidie probeert jouw gemeente je aan te sporen om jouw huis een beetje groener te maken en om je steentje bij te dragen aan onze veranderende weersomstandigheden.

Een groendak aanleggen op je aanbouw, garage, carport of schuur is daar een goed voorbeeld van. Een groendak neemt namelijk maar liefst 50% van het regenwater op en dat voorkomt direct wateroverlast. Daarbij filteren de sedumplantjes fijnstof uit de lucht, wat zorgt voor schonere lucht. En natuurlijk meer biodiversiteit, of wel: meer insecten en dieren die op hun beurt weer zorgen voor onze natuur.

Een groendak aanleggen heeft dus een positief effect op het milieu en daarom bieden veel gemeentes een subsidieregeling aan voor groendaken. Vraag eens naar het beleid bij jouw eigen gemeente, want wie weet levert het je nog een leuk extraatje op! Voor je groendak onderhoud kun je overigens ook bij ons terecht.