Bij

De kosten van een sedumdak

Wat kost een sedumdak - op welke kosten moet je rekenen? Wat kosten de aanschaf en het onderhoud van een sedumdak bijvoorbeeld? En hoe zit het met subsidie en de voordelige regelingen voor ondernemers van de Belastingdienst? Hier een handig overzicht.

Als je een snelle en voordelige manier zoekt om je huis of bedrijfspand duurzaam te maken, dan is een sedumdak een goed idee. Dit soort groendaken zijn namelijk bijzonder geschikt voor de platte – of licht hellende – daken van woningen en bedrijfspanden. En voor bijgebouwen, zoals tuinhuisjes, veranda’s, aanbouwen, carports, garages en schuren.
 

De kosten van een sedumdaksysteem

Een sedumdak aanleggen is een van de meest voordelige manieren om een gebouw duurzamer te maken. Voor de sedumdak systeen kun je rekening houden met prijzen van € 52,95 tot € 68,95 per m2. Welk systeem je precies nodig hebt is afhankelijk van de hellingshoek van je dak en de manier waarop het systeem geplaatst wordt.

De aanschafkosten vallen in de meeste gevallen nog lager uit doordat veel gemeentes tot wel 50% subsidie geven. Voor bedrijven heeft de Belastingdienst bovendien twee mooie regelingen.
 

Een rekenvoorbeeld voor de kosten van een sedumdaksysteem

Om een goed beeld te schetsen van de aanschafkosten van een sedumdak, laten we je hieronder een rekensommetje zien. Met een aanbouw als voorbeeld. Stel:

  • je wil een sedumdak op je aanbouw van 18 vierkante meter
  • je kiest voor ons groendak lichtgewichtsysteem van € 52,95 per vierkante meter
  • jouw gemeente geeft 50% subsidie

Je nieuwe sedumdak kost dan € 476,55.
 

Mogelijk bijkomende kosten bij een sedumdak

Let op, je hebt vaak wel wat extra zaken nodig voor de installatie van je nieuwe sedumdak. Denk hierbij aan wortelwerend doek, maar ook scheidingsstroken, bladvangers, dakrandprofielen en grind. Als je jouw sedumdak op de goede manier installeert, heb je er namelijk het langst plezier van.

Wát je precies nodig hebt hangt af van het soort sedumdak dat je kiest en natuurlijk de situatie op je dak. Hier de mogelijk bijkomende kosten op een rijtje:

Wortelwerend doek

€ 3,75 per m2

Scheidingsprofiel (2 meter) 

€ 17,95 per stuk

Bladvanger

va € 10,95 per stuk

Dakrandprofiel (2 meter) 

€ 37,50 per stuk

Grind 

€ 5,95 per zak (20 kg)


Vind je het fijn als wij een persoonlijke berekening voor je maken?

Vraag een offerte aan Bestel direct
 

Kosten voor de onderhoud van een sedumdak

Een sedumdak is het makkelijkst te onderhouden soort groendak. Je gaat drie keer per jaar je dak even op en verwijdert wat onkruid, maakt de bladvangers vrij en verwent je sedumplantjes met wat meststof. Een emmer van 1000 gram heb je al voor maar € 14,95. Daar hoef je het dus ook niet voor te laten!
 

Sedumdak aanleggen: zelf doen of ons inschakelen?

Het is niet moeilijk of tijdrovend om zelf een sedumdak aan te leggen. Onze sedumdaken kunnen al binnen een dag zijn aangelegd. Het enige wat je nodig hebt is een paar extra handen van een goede vriend (of buur) en onze installatie-handleiding.

Begin je er liever niet zelf aan of je heb je geen tijd om je sedumdak aan te leggen? Dan kun je onze Sedumdak Installatieservice inschakelen. De kosten hiervan berekenen we graag voor jouw specifieke situatie.
 

Subsidie en belastingvoordeel op groendaken

Je hebt nu een goed beeld van de eerste kosten van een sedumdak. Maar dat alleen geeft nog geen reëel beeld – er bestaan namelijk drie aantrekkelijke regelingen voor particulieren én ondernemers.

Veel gemeenten dragen namelijk graag een steentje bij aan vergroening van hun stad of dorp. Dat doen ze door subsidie te geven aan particulieren die een groendak installeren. En die subsidie kan oplopen tot wel 50% van het volledige bedrag.

En voor bedrijven en ondernemers heeft de Belastingdienst twee heel interessante regelingen: de MIA en de Vamil. Hier in dit blog vertellen we je meer over deze twee regelingen.
 

Word jij ook een Dakvergroener?

Vraag een offerte aan Bestel direct