Bij

Groen dak met zonnepanelen? Doen!

Een groen dak met zonnepanelen: de ideale combinatie

Een sedumdak met zonnepanelen is de beste manier om geld te besparen en bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Zonnepanelen op een groendak leveren veel rendement op. Wil jij ook geld besparen met je dak? Lees dan snel verder!

Het wordt steeds belangrijker in de samenleving: een bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving. Wat als wij je vertellen dat dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? Met maar twee aanpassingen aan je huis of bedrijfspand draag je al je steentje bij aan een gezonder milieu. Extra pluspuntje: je doet je portemonnee er ook een groot plezier mee!

Groendak, zonnepanelen of allebei?

De meeste mensen kiezen voor een groendak óf zonnepanelen. Goed natuurlijk, maar wel een beetje zonde. Kies daarom beide opties. Waarom? Dat gaan we je nu vertellen.

Zonnepanelen leveren veel meer rendement op in combinatie met een groendak.

Bitumen daken worden heet

De meeste platte of licht hellende daken zijn gemaakt van bitumen. Dit materiaal staat bekend als flexibel en heel sterk. Maar bitumen heeft één groot nadeel: het wordt ongelofelijk heet in de zomer – de temperatuur kan oplopen tot 70 graden Celsius.

Voor zonnepanelen een groot nadeel, want die kunnen niet goed tegen hoge temperaturen. Zodra de ondergrond warmer wordt dan 25 graden Celsius, leveren ze al snel 15% minder rendement op. Plaats jouw zonnepanelen daarom op een koel dak. Maar hoe doe je dat?

Vraag een offerte aan Bestel direct

Kies voor een koel dak met een groendak van sedum

Groendaken van sedum zijn super mooi, milieuvriendelijk en houden daarbij je dak lekker koel. Sedumplantjes nemen veel water in zich op en hebben daardoor een verkoelende werking hebben op dakbedekking. Met een groendak wordt je dak dan ook niet veel warmer dan maximaal 35 graden Celsius.

Hoe combineer je een sedumdak met zonnepanelen?

Heb je al zonnepanelen maar nog geen groendak? Of andersom: heb je alleen een groendak en nog geen zonnepanelen? Dan kun je in beide gevallen alsnog voor een combinatie van een sedumdak met zonnepanelen kiezen.

Al gelegde zonnepanelen combineren met een groendak

De beste manier om zonnepanelen met een groendak te combineren, is door het groendak om de zonnepanelen heen te installeren. Dan krijgen de sedumplantjes genoeg zonlicht. Zo blijven ze gezond en mooi groen.

Zonnepanelen op groendak installeren

Als je al een groendak hebt, kun je daar prima zonnepanelen op installeren. Kies dan voor zonnepanelen met ruimte voor de sedumplantjes hieronder. De sedumplantjes krijgen dan wel wat minder licht om mooi groen te worden, maar kunnen wel gewoon doorgroeien.

Wanneer kun je zonnepanelen niet met een groendak combineren?

Een groendak met zonnepanelen is natuurlijk best zwaar. Nu kunnen de meeste daken dat prima aan, maar je moet wel altijd goed controleren of jouw dakconstructie geschikt is. Wanneer de dakconstructie niet geschikt is is dit helaas de enige reden waardoor je zonnepanelen niet met een groendak kunt combineren. Voor de rest is er geen enkele reden om niet voor deze prachtige combinatie te kiezen.

Heb je al zin om geld te besparen en je steentje bij te dragen aan een mooiere wereld? Kies dan voor een groendak met zonnepanelen!

Meer informatie? Hier vertellen we je alles over de voordelen van groendaken of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan Bestel direct