Bij

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Waarom een groendak?

Een beetje om het milieu denken is tegenwoordig vrij normaal. Mensen scheiden afval, rijden in elektrische auto's en letten op de belastbaarheid van het milieu bij de aanschaf van nieuwe producten. Met een groendak zet je nog een extra stap.

Een groendak leg je aan op je je carport, aanbouw of garage. De sedumplantjes filteren fijnstof en zorgen daarmee voor een schonere lucht, meer flora en fauna. Er zitten nog vele andere voordelen aan een groendak, deze zetten we even voor je op een rij:

 

De diverse voordelen:

  • Financieel voordeel: daar wordt jouw portemonnee blij van
  • Minder wateroverlast: minder overlopende putten in de straat
  • Biodiversiteit: meer en gelukkigere beestjes
  • Voordelen voor je gezondheid: frissere lucht en lekker rustig
  • Energie besparen: ook een blije bankrekening
  • Een inspirerend gezicht: van groen word je blij

Vraag een offerte aan Bestel direct

Financieel voordeel

Een groendak zorgt niet alleen voor een gezondere aarde, het groendak heeft ook een heel positief effect op je uitgaven. Daar wordt jouw portemonnee zeker blij van. Wist je dat je met een sedumdak jouw huis direct energiezuiniger maakt? Huizen met één of meer sedumdaken worden gemiddeld 4 tot 8 procent hoger gewaardeerd. Daarnaast gaat een dak met sedum 40-50 jaar mee. Dit is het dubbele van een traditioneel zwart dak. Nog een fijne bijkomstigheid, diverse gemeenten geven subsidie voor groendaken.
 

Minder wateroverlast

Doordat het tegenwoordig vaker en langer regent staan straten en kelders regelmatig onder water. De sedumplantjes op het groendak kunnen veel water opnemen en laten dit vervolgens verdampen. Hierdoor kan een sedumdak de wateroverlast met wel 45 tot 70 procent verminderen. Ons riool wordt daardoor stukken minder belast en dat bespaart vervolgens weer flink aan zuiveringskosten.
 

Biodiversiteit

Er is sprake van een daling in de hoeveelheid en diversiteit aan insecten. Omdat er steeds minder groen te vinden is, hebben de beestjes het zwaarder dan ooit. Dit is niet alleen erg verdrietig, het is ook nog eens hartstikke slecht voor ons milieu. Met een groendak kun jij deze beestje helpen. Vlinders, bijen en andere nuttige insecten eten namelijk graag van sedumplantjes en kunnen daardoor veel beter overleven. 
 

Boost voor je gezondheid

Je wordt niet alleen zeer gelukkig bij het zien van je prachtige groene sedumdak het heeft nog meer positieve effecten op je gezondheid. De sedumplantjes zorgen voor een betere luchtkwaliteit doordat de plantjes zuurstof afgeven en daarnaast fijnstof filteren. Ook dempen de plantjes het geluid met wel 10 decibel: het wordt dus een stukje rustiger in en om je huis.

 

Besparen!

Jouw groendak heeft een sterke isolerende werking. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken en draag je direct bij aan een beter milieu. Daarnaast is dit natuurlijk ook heel prettig voor je energierekening. Wanneer je het sedumdak combineert  met zonnepanelen bespaar je tot 20 procent op je energierekening. Dit komt doordat de zonnepanelen veel beter functioneren op een koel dak. Ga maar na, een traditioneel zwart dak wordt gloeiend heet in de zomer, waarbij een groendak juist verkoelend werkt.
 

Prachtig gezicht

Last but not least. Een zwart dak is gewoon hartstikke saai. Van bloeiende plantjes en zoemende beestjes op je dak word je toch veel blijer? Met een groendak heb je dit snel en makkelijk voor elkaar. Dus waar wacht je nog op?

Vraag een offerte aan Bestel direct