Bij

Sedumplantjes op je dak: een prachtige mix

Wat groeit er op mijn groendak?

Onze sedumsystemen kennen een grote diversiteit aan plantjes. Je kunt wel 10 tot 12 sedumplantjes onderscheiden. Wanneer deze tot bloei komen, is het werkelijk een prachtig gezicht. En hoewel de plantjes verschillen, het onderhoud is voor het hele sedumdak hetzelfde en ook nog eens vrij simpel!

Op je sedumdak zul je de volgende plantjes tegenkomen. Deze plantjes komen niet allemaal tegelijk tot bloei, sommige plantjes volgen elkaar in het seizoen op.

Alle Sedumplantjes

Vraag een offerte aan Bestel direct 

 

Onderhoud:

Zoals hierboven aangegeven is het onderhoud van de sedumplantjes vrij makkelijk. In april/mei is het tijd om het onkruid te verwijderen. Wanneer je hier op tijd mee begint, ben je de groei voor en dat scheelt een hoop werk. Ditzelfde geldt voor de grassen die zich in je dak hebben genesteld.

Wanneer je per ongeluk het sedum meetrekt dan leg je dit gewoon terug, want dit groeit razendsnel weer vast. Als booster bemest je het dak met onze conditioner. Ook check je even of de afwatering van de afvoer nog lekker doorloopt. In het najaar bemest je het groendak nogmaals, zodat de plantjes met een 'gevulde buik' de winter doorkomt. Lees hier alles over de onderhoud van jouw groendak.