Hoera! Ook groendak subsidie in Breda

De gemeente Breda ziet de voordelen van een groen dak en geeft subsidie. Heb je een huis of bedrijfspand in Breda en wil je een sedumdak? Lees dan verder, want hier lees je hoeveel subsidie je krijgt en hoe je groendak subsidie in Breda kunt aanvragen.

Waarom geeft Breda subsidie voor een groen dak?
Net als veel andere gemeentes, houdt ook Breda zich bezig met het klimaat. Want ook haar bewoners kampen met de gevolgen van de opwarming van de aarde en overlast door zware regenval. Breda moet zich dus voorbereiden op een snel veranderend klimaat en haar stad klimaatbestendig maken.

Om te voorkomen dat straten blank komen te staan bij zware regenval en we last krijgen van hittestress, moeten er twee dingen worden aangepakt.

 1. Daken van huizen, appartementen en bedrijven moeten beter worden geïsoleerd
 2. Overtollig water moet worden opgevangen

Een sedumdak is dé oplossing
Groendaken van sedum dragen bij aan klimaatbestendige huizen en gebouwen. Want sedum is een sterk vetplantje met een paar handige eigenschappen. Allereerst is sedum in staat om héél-véél regenwater op te slaan: wel tussen de twintig en dertig liter per vierkante meter. En dat zorgt ervoor dat er minder water in het riool terechtkomt.

Verder heeft een groendak van sedum een isolerende werking op daken. Het zorgt ervoor dat huizen, appartementen en bedrijfspanden in de winter warmer blijven. En doordat de sedumplantjes water vasthouden, blijft het in de zomer ook een stuk koeler binnen.

Groendaken zijn goed voor het milieu en daarom geeft Breda subsidie voor groendaken.

Subsidie groendak Breda: hoeveel vergoeding krijg je?

Omdat groendaken een zo’n goede bijdrage leveren aan een beter milieu, geeft de gemeente Breda maximaal € 20,00 subsidie per vierkante meter groendak. Voor particulieren geldt een maximum van € 3.000,00.

Maar ook Verenigingen van Eigenaren, stichtingen en eigenaren van bedrijfspanden hebben recht op groendak subsidie ­– voor hen geldt een maximum van € 10.000,00. Heel fijn dus. En gelukkig stelt de gemeente Breda stelt maar een paar bescheiden voorwaarden om in aanmerking te komen voor groendak subsidie.

Vraag een offerte aan Bestel direct 

Subsidie groendak Breda: de voorwaarden

 • De waterberging (opslag) moet minimaal 25 liter per vierkante meter zijn
 • Het groen dak moet minimaal 8 verschillende soorten planten hebben
 • De substraatlaag moet minimaal 40 millimeter dik zijn

Wist je dat onze groendaken tot wel 31 liter regenwater per m2 kunnen opslaan en dat ze altijd begroeid zijn met 8 tot wel 12 verschillende sedumplantjes? Bekijk hier onze groendaken!

Ook subsidie voor dakinspectie
Al zijn de meeste platte en licht hellende daken geschikt voor een groendak, toch is het verstandig om je dak te laten inspecteren voor dat je een groendak gaat aanleggen. En de gemeente Breda geeft ook daar subsidie voor:

 • Maximaal € 250,00 subsidie bij een groendak tot 100 vierkante meter

Maximaal € 350 subsidie bij een groendak dat groter is dan 100 vierkante meter.

De gemeente Breda geeft dus royaal subsidie voor groendaken. Dus voor de kosten hoef je het niet te laten. Twijfel je evengoed nog? Lees dan even verder, want hieronder vertellen we je alles over de voordelen van een groen dak – voor je gezondheid én je portemonnee!


De voordelen van sedumdaken
We vertelden net een groendak van sedum veel regenwater kan opslaan en dat het je huis beter isoleert tegen hitte. Maar een sedumdak heeft nog veel meer voordelen!

 • Groendaken houden daken veel koeler en daarom werken zonnepanelen veel beter: ze leveren 10 tot wel 25% meer rendement op.
 • Een groendak zorgt ervoor dat dakbedekking twee tot drie keer langer meegaat.
 • Huizen met een groendak van sedum zijn gemiddeld 4 tot 8% meer waard.
 • Een groendak is mooi en zorgt voor meer biodiversiteit.
 • Groendaken filteren fijnstof en zorgen voor veel schonere lucht.

Vraag een offerte aan Bestel direct 

Groendak Breda kopen
Als je een groendak wilt kopen, zit je bij ons goed. Je kunt ze zelf aanleggen, maar ook door ons laten installeren, net wat je wilt. Wij leveren namelijk mooie en duurzame groendaken door heel Nederland. En betaalbaar zijn ze ook, zeker met de royale groendak subsidie van de gemeente Breda.

 

LATEN WE DE WERELD

SAMEN EEN BEETJE MOOIER MAKEN!