Bij

Sedumdak nadelen? Die zijn er bijna niet!

Als jij ook je steentje bij wilt dragen aan een beter milieu, dan is een sedumdak – op het dak van je huis of je bedrijfspand – de makkelijkste en voordeligste oplossing. Daarbij ook de snelste, want een sedumdak kan al binnen een dag aangelegd zijn. Vandaag vertellen we je echter alles over de nadelen van een sedumdak voor bedrijven en particulieren. Waar zou je tegenaan kunnen lopen en hoe weegt dit op tegen de voordelen? Lees je mee?

 

Sedum dakbedekking

Een groendak is een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten beplanting op daken. Er zijn daken met kruiden, met grassen en volledige daktuinen met bomen en struiken. Een sedumdak is ook een soort groendak, alleen bedekt met allerlei soorten sedumplantjes (vetplantjes).

 

Sedum dakbedekking nadelen

Sedumdaken zijn razend populair. Niet gek, want een dak van sedum heeft veel voordelen voor het milieu, de energierekening en de staat van jouw dak. Daarover later meer. Laten we het eerst hebben over de nadelen van een sedumdak.

Sedumdak nadelen; welke zijn dat en hoe erg zijn deze? We geven hier antwoord op al jouw vragen.

 

De prijs

Stel, je hebt een plat dak op je aanbouw van 18 vierkante meter. Daar wil je graag een sedumdak op aanleggen. Wat kost dat nou eigenlijk?

We laten het zien met een rekensommetje:
Een sedumdak van Dakvergroeners schaf je al aan vanaf € 38,50 per vierkante meter. Veel gemeentes in Nederland geven daarbij tot wel 50% subsidie. Een sedumdak voor je aanbouw kost je dan nog geen € 500,00. Dat valt dus best mee hè?

Vraag een offerte aan Bestel direct 

Kans op lekkage

Begroeiing op je dak of wortels die in je dak groeien. Dat móet voor lekkage zorgen. Ja, dat zou kunnen. Dat gebeurt echter alleen als je dak niet in goede staat is of als je het sedumdak niet op de goede manier installeert. We leggen je uit hoe je dit kunt voorkomen.

  • Laat de conditie van jouw dak controleren. Dan hoef je je geen zorgen te maken over lekkage.
  • Zorg voor een wortelwerende laag onder het sedumdak. Onze sedumdak-systemen hebben – of worden voorzien van – een wortelwerende laag die je dak beschermt tegen de wortels van onkruid.
  • Kies eventueel voor een grindrand rondom je sedumdak. Dit zorgt ervoor dat al het overtollige regenwater netjes in je afvoeren wegloopt.

 

Is de conditie van je dak goed?

En het sedumdak goed geïnstalleerd?

Maak je dan geen zorgen over lekkage.

 

Onderhoud

Sedumplantjes zijn echt superplantjes! Ze zijn beresterk en hebben weinig onderhoud nodig. Fijn: je hoeft daarom maar drie keer per jaar je dak even op. Daar controleer je of de afvoeren nog goed doorlopen, haal je hier en daar wat onkruid weg en verwen je de sedumplantjes met wat sedumdak meststof. Dat verdienen ze.  

 

Niet alle daken zijn geschikt

Wij hebben sedumdaken voor bijna ieder dak. Voor platte daken, maar ook voor schuine daken met een hellingshoek tot 25 graden. Is de constructie van je dak wat minder solide? Dan kun je eens kijken naar ons lichtgewichtsysteem. Dat weegt namelijk maar maximaal 45-50 kilo in verzadigde staat en is geschikt voor bijna ieder dak.

Je ziet het: onze sedumdaken hebben eigenlijk geen nadelen. Alleen maar voordelen. En die vertellen we je natuurlijk ook nog even.

 

De voordelen van een sedumdak

  • Je huis of bedrijfspand wordt 4 tot 8% meer waard
  • Zonnepanelen werken veel efficiënter
  • Dakbedekking gaat minimaal 2 keer langer mee
  • Je hebt minder wateroverlast bij zware regenval
  • Je huis of bedrijfspand is in de winter warmer
  • En in de zomer koeler
  • Elk gebouw ziet er mooier uit met een sedumdak
  • De lucht in de omgeving wordt schoner en dus veel gezonder
  • Je draagt bij aan meer biodiversiteit (hoera voor bijtjes en vlinders!)

 

Ben je ook overtuigd dat een sedumdak de beste keus is voor je huis of bedrijfspand? Neem contact op voor de mogelijkheden of vraag direct een offerte op.

Vraag een offerte aan Bestel direct