Bij

Sedum op een schuin dak

Sedum op een schuin dak. Kan dat?

Een groendak van sedum, dat wil je. Ook op een schuin dak. Maar kan je een groendak schuin aanleggen? Ja, dat kan. Want dit prachtige sedumdak is speciaal gemaakt voor schuine daken. Maak kennis met ons Groendak Lichthellend Systeem.

Iedereen een groendak!

Wil je dat je huis meer waard wordt? En ook geld besparen en je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is een groendak echt de allermooiste manier. En ook meteen de voordeligste. Want onze sedumdaken leg je al in één dag zelf aan en dat betekent dat je meteen begint met geld besparen.

Financiële voordelen van een groendak

 • Je huis wordt meer waard
 • Je huis is beter geïsoleerd
 • Je zonnepanelen leveren meer op
 • Je dak gaat twee keer langer mee
 • Veel gemeentes geven subsidie

Een groen schuin dak

Maar als je huis of bedrijfspand geen plat dak heeft, maar een schuin dak? Loop je deze mooie en milieuvriendelijke investering dan mis? Nee, gelukkig niet. Want wij hebben een groendak-systeem in huis dat ook op schuine daken geïnstalleerd kan worden.

Dit sedumdak kan wél op een schuin dak

Groendak Lichthellend Systeem

Wil je graag een sedumdak op het schuine dak van je woning, bedrijfspand of bijgebouw? Dan is dit mooie systeem – met maar liefst 12 verschillende sedumplantjes – perfect voor je. Dit sedumdak kan namelijk op schuine daken met een hellingshoek tot wel 25 graden geïnstalleerd worden.

Handige technische weetjes over dit schuine sedumdak

Op de foto hierboven zie je een afbeelding van ons Groendak Lichthellend Systeem. En daarop kun je goed zien dat het systeem is opgebouwd uit drie verschillende lagen.

 • Een sedummixmat van 30 mm dik met daarop de supersterke sedumplantjes.
 • Een daktuinsubstraatlaag van 50 mm dik dat de plantjes voorziet van water en compost, waardoor ze lekker kunnen groeien en bloeien.
 • De onderste laag is waterbufferend vliesdoek van 10 mm, dat regenwater opslaat en weer afvoert als dat nodig is.

Al deze lagen bij elkaar zorgen ervoor dat jouw groendak blaakt van gezondheid en heel makkelijk zelf aan te leggen is!

Dit schuine sedumdak zien!

Een sedumdak op een schuin dak aanleggen in maar 7 stappen

Is het moeilijk of zelf een groendak te installeren? Nee, niet echt. Want deze – en al onze andere sedumdaken – zijn juist heel makkelijk om zelf aan te leggen. Het enige wat je nodig hebt is een vrije dag, een ladder en een goede vriend die je wil helpen. En dan doe je het zo:

 1. Veeg je dak goed schoon
 2. Rol het waterbufferend vliesdoek uit over het dak
 3. Plaats een waterdoorlatend profiel met grind over de lengte aan de laagste zijde van het dak
 4. Breng het substraat aan op het dak (verdeel het gelijkmatig)
 5. Maak het substraat nat
 6. Rol de sedummixmat uit over het dak
 7. Besproei het hele groendak met water totdat het water de afvoer inloopt

En dat is alles!

Begin je er zelf toch liever niet aan? Geen probleem. Wij hebben een team enthousiaste Dakvergroeners die jouw nieuwe sedumdak graag bij je komen installeren.

Sedum op een schuin dak. Waar moet je op letten?

Sedumplantjes voorkomen schade en overlast bij zware regenval. Dat komt doordat ze heel veel water kunnen vasthouden. Ons Groendak Lichthellend Systeem weegt 100 kilo per vierkante meter in verzadigde staat. De meest daken kunnen dat prima dragen, maar we raden aan om dat vooraf goed te laten controleren.

Wil je een groendak aanleggen op een sterk schuin dak?

Ook dat kan. Maar daken met een hellingshoek groter dan 25 graden, vragen wel om een andere aanpak en opbouw. De onderste delen van het groendak moeten namelijk ook het gewicht van alle delen erboven opvangen.

En omdat dat gewicht kan oplopen tot wel 120 kilo per vierkante meter, heb je speciale technieken, materialen en systemen nodig. Schakel bij een sterk hellend dak dus altijd een specialist in die ervaring heeft met groendaken voor sterk schuine daken.

Meer informatie over een groendak op een schuin dak?

We kunnen het ons voorstellen dat het best lastig is om een begin te maken. Want wat heb je allemaal nodig? En wat is eigenlijk de hellingshoek van jouw schuine dak? Hiervoor en voor al je andere vragen kun je contact met ons opnemen – we staan elke dag klaar om je te helpen en goed te informeren.

Want dan maken we de wereld straks samen

een beetje mooier en groener!