Yes! 350.000 euro groendak-subsidie in Limburg!

Groendak subsidie Limburg: gemeente Leidschendam-Voorburg geeft subsidie aan woning- en bedrijfseigenaren die een groendak kopen. En daar zijn we ongelooflijk blij mee! Want een groendak heeft veel voordelen. Hier lees je welke dat zijn en hoeveel subsidie Limburgers krijgen.

Europa wil in 2050 klimaatbestendig en CO2-neutraal zijn. De gemeente Leidschendam-Voorburg ook. En zet daarom een extra stap volgend jaar – ze geven subsidie aan particulieren en bedrijven die een groendak kopen.

Waarom geeft Limburg subsidie voor een groendak?
Ooit was onze aarde veel groener dan nu. Dat komt doordat er steeds meer mensen over deze aarde wandelen. En die hebben allemaal woonruimte nodig. En een plek om te werken. Groen maakt dus steeds vaker plaats voor grijs – voor gebouwen, woningen en bestrating.

Als we nog lang willen genieten van een gezonde en leefbare aarde, dan moet dat veranderen. En daar kun jij alvast mee beginnen. Want:

 

EEN GROENERE WERELD BEGINT BIJ JEZELF!

 

‚ÄčElke vierkante meter groen helpt
Groen is goed voor het milieu en levert een belangrijke bijdrage aan een gezonder en milieuvriendelijker klimaat. Een groenere tuin is dus belangrijk. Maar ook platte daken zijn een ideale plek voor groen. Op een gemiddelde aanbouw of overkapping heb je bijvoorbeeld al snel ruimte voor tien vierkante meter groen. Stel dat iedereen een groendak zou nemen. Dan wordt de wereld toch veel mooier?

Vraag een offerte aan Bestel direct 

 

De voordelen van een groendak
Je doet niet alleen het milieu, maar ook jezelf een groot plezier met een groendak. Want groendaken hebben eindeloos veel voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Zonnepanelen leveren 10 tot 25% meer rendement
  • (Bitumen) dakbedekking gaat minimaal 2 keer langer mee
  • Omdat groen water kan opnemen, heb je minder last van schade bij zware regenval
  • Je energierekening wordt lager, want een groendak isoleert
  • Huizen en bedrijfspanden worden 4 tot 8% meer waard met een groendak
  • De lucht in de omgeving wordt schoner en dus veel gezonder
  • Een groendak draagt bij aan meer biodiversiteit (dus: blije bijen en vlinders!)
  • Van groen in je omgeving worden mensen bewezen gelukkiger.

 

Groendak subsidie Leidschendam-Voorburg
De Gemeente Leidschendam-Voorburg ziet de voordelen van groendaken ook en wil de overgang naar verduurzaming van bestaande huizen en bedrijfspanden stimuleren. En dat doen ze!

 

Ze geven vanaf 3 januari 2022 maar liefst

350.000 euro aan subsidie weg.

 

Is je bedrijf gevestigd in Leidschendam-Voorburg of woon je er? Dan kun je maar liefst 25% van de aanschafwaarde van een groendak terugkrijgen. En dat geldt niet alleen voor woningeigenaren en ondernemers met een bedrijfspand, maar ook voor Verenigen van Eigenaren.

Vraag een offerte aan Bestel direct 

 

Andere gemeentes geven ook tot wel 50% subsidie weg
Leidschendam-Voorburg is niet de enige gemeente die subsidie geeft voor groendaken. Een heleboel andere gemeentes helpen ook een handje. Woon je ergens anders in Nederland en wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor groendak-subsidie? Neem dan contact met ons op! :)

 

JOIN THE MOVEMENT:

WORD OOK EEN DAKVERGROENER!

 

 

Wil je ook een groendak, maar woon je niet in Limburg?

Ook andere gemeentes helpen jou en het milieu graag een handje. Woon je ergens anders in Nederland en wil je weten of jouw gemeente ook groendak-subsidie geeft? Check het op De GroeneSubsidieWijzer