Bij

Een sedumdak is de mooiste manier om geld te besparen

Sedumdaken zijn populair. Steeds meer ondernemers en particulieren ontdekken de voordelen van sedum dakbedekking. Hier
vertellen we welke dat zijn en wat sedum is. En hoe ook jij op een mooie manier geld kunt besparen met je dak.

De overheid is druk bezig met maatregelen om ons klimaat te verbeteren. Dat is hard nodig, maar het gaat helaas erg langzaam. Vind jij het milieu ook belangrijk? Dan kun je alvast een handje helpen met – jawel – een sedumdak op je woning, aanbouw, garage of bedrijfspand. En dat is financieel nog heel aantrekkelijk ook.

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een soort groendak. En zo’n groendak – de naam zegt het natuurlijk al – is begroeid met één of meer plantensoorten. Mossen bijvoorbeeld. Of grassen, kruiden en vetplanten. Die laatste – de vetplanten – worden ook wel sedumplanten genoemd.

Deze plantjes worden verwerkt in groendak-systemen. Je koopt ze kant en klaar in de vorm van een sedumcassette of als sedummatten. En dat is wel zo makkelijk, want met de juiste benodigdheden heb je binnen een dag al uitzicht op een prachtig groen dak.

Als je dus kiest voor sedum dakbedekking, dan is je dak straks begroeid met een fleurige mix van allemaal verschillende soorten vetplanten. En dat is niet alleen mooi, maar ook echt de beste keus.

Vraag een offerte aan Bestel direct

Waarom sedum dakbedekking?

Sedum is supersterk. Het is echt een powerplant die overal tegen kan. Hitte, felle zon, lange droogte of juist hele natte periodes? Sedumplantjes kunnen het allemaal aan. En juist daarom zijn ze zo geschikt als groendakbedekking.

En daarbij heeft een sedumdak ook weinig onderhoud nodig – twee tot drie keer per jaar bemesten, wat onkruid verwijderen en de afvoeren controleren is al genoeg. Daarmee bespaar je dus tijd. Maar wist je dat je met een sedumdak ook geld bespaart?

Geld besparen met een sedumdak

Met een sedumdak bespaar je eigenlijk al vanaf de eerste dag. Allereerst omdat veel gemeenten tot wel 50% subsidie geven op milieuvriendelijke verbeteringen – waaronder sedumdaken – aan bedrijfspanden en woningen.

Dat is al mooi meegenomen natuurlijk. Maar er is meer. Want als je sedumdak eenmaal is geïnstalleerd, komt er nog meer voordeel bovenop.

  • Een sedumdak beschermt je dakbedekking namelijk tegen schadelijke Uv-straling en daardoor gaat je dak tot wel twee keer langer mee.
  • Sedum dakbedekking zorgt voor een isolerende laag op ieder pand, waardoor ruimtes tot wel vier graden koeler blijven in de zomer en je airconditioning minder hard hoeft te werken.
  • Heb je zonnepanelen of wil je ze graag? Kies dan zeker voor een sedumdak, want daarmee leveren je zonnepanelen tot wel 25% meer rendement op.
  • Huizen met één of meer groendaken zijn gemiddeld 4- tot 8% meer waard op de woningmarkt.
  • Sedum kan ontzettend veel water opnemen en daardoor heb je minder kans op schade en overlast door zware regenval. En dat is geen overbodige luxe in deze tijd.

Waarom een groendak met sedum éxtra mooi is

Met sedum dakbedekking op je huis of bedrijfspand bespaar je dus geld. Lekker, maar een sedumdak heeft nog veel meer moois te bieden. Met een groendak draag je namelijk meteen bij aan een beter milieu.

En dat is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor jouw gezondheid en de toekomst van je kinderen en/of kleinkinderen, want:

  • bijen en vlinders zijn gek op sedum – met zo’n dak vol met heerlijke sedumplantjes zorg je voor een fijne leefomgeving voor insecten en draag je bij aan meer biodiversiteit en meer natuur
  • sedumplantjes filteren fijnstof uit de lucht en geven veel zuurstof af – de luchtkwaliteit rondom je huis wordt daardoor gezonder en veel schoner
  • groen is fijn om naar te kijken en heeft een bewezen positief effect op je gemoedstoestand en humeur – van een sedumdak word je dus ontspannen en blij!

Eigenlijk kun je er niet meer omheen: een sedumdak is het mooiste wat je kunt doen voor jezelf, je portemonnee en het milieu.

Vraag een offerte aan Bestel direct