Bij

Sedumdak isolatiewaarde: het reduceren en reguleren van warmte en geluid

Sedumdaken hebben een hoge isolatiewaarde. Hierdoor reguleren ze niet alleen warmte, maar zorgen ze ook voor geluidsdemping. Dat heeft positieve effecten op het ’Urban Heat Island’’- effect en de rust die jij ervaart in jouw huis of kantoor. Hier lees je precies hoe een sedumdak zorgt voor isolatie.
 

Koelere zomers en warme winters met sedumdak isolatie

Een sedumdak (ook wel groendak) heeft een hoge isolatiewaarde, doordat de vegetatie op het dak zonlicht reflecteert. Normaal wordt een dak van bijvoorbeeld zwart bitumen of EPDM wel 80 graden in de zomermaanden. Een sedumdak wordt maximaal 25 graden, doordat het een natuurlijke warmteregulator is.

Ook in de winter heb je profijt van de isolatiewaarde van een groendak. Sedumdaken hebben een substraatlaag. Deze laag helpt de warmtedoorgang in jouw huis of kantoor te verminderen in de koude maanden. Hierdoor hoef jij in de koudere seizoenen minder hard te stoken en dat bespaart kosten.
 

Lagere omgevingstemperatuur

Naast dat sedumdaken de warmte in gebouwen helpen reguleren, doen ze dat ook voor buiten. Hierdoor helpen ze het ’Urban Heat Island’’- effect te verminderen. Dit houdt in dat de temperatuur in stedelijke gebieden hoger is dan de niet-stedelijke gebieden eromheen. Er zijn in deze stedelijke gebieden meer gebouwen, wegen en andere infrastructuur die de zonnewarmte absorberen. Doordat het groendak isolatie biedt door de warmte te reflecteren, verlaagt het de omgevingstemperatuur.
 

Met groendak isolatie creëer je een rustig thuis

Een groendak isoleert niet alleen warmte, ook geluiden worden gedempt. De substraatlaag, de sedumplantjes en de lucht in het groendaksysteem absorberen en reflecteren geluidsgolven. Afhankelijk van de dikte van het groendak, helpt dit dak tegen te gaan dat je geluid van buitenaf binnen hoort. Dat gaat tot wel 8dB, waardoor het buitengeluid voor de helft zachter klinkt. Denk hierbij aan vliegtuiglawaai, verkeer of hevige weersomstandigheden. De isolatiewaarde van een groendak zorgt er dus voor dat jij je in een rustige omgeving bevindt.
 

Wil jij een sedumdak met een goede isolatiewaarde?

Wij helpen je daar graag aan. Vraag jouw offerte aan, dan nemen wij contact met je op voor de vervolgstappen. Heb je eerst nog een aantal vragen? Neem contact met ons op; we denken graag met je mee.

Vraag een offerte aan Bestel direct