Natuurlijk geeft Tilburg subsidie op een groen dak!

Heb je een huis, appartement of bedrijfspand in Tilburg en wil je een groendak? Dan bof je! Want de gemeente Tilburg geeft veel subsidie en daardoor is een groendak aanleggen heel goedkoop. Hoe goedkoop? Dat lees je hier.

Subsidie voor een groendak in Tilburg
Het klimaat in Nederland verandert. We hebben vaker last van hete zomers en zachte winters met regen. Heel-veel regen. Dat veranderende klimaat komt doordat veel groen en natuur plaats moet maken voor woningen en bedrijfspanden. Ons land vergrijst en daar moet iets aan gedaan worden. Dat vindt ook de gemeente Tilburg.

Tilburg wil meer groendaken
Zware regenbuien met wateroverlast en lichamelijke klachten door hittestress zijn twee van de belangrijkste gevolgen van klimaatverandering. Zorgelijk? Ja. Maar gelukkig kan dat worden opgelost met een groendak op huizen, appartementen en bedrijfspanden.

Tilburg wil daarom meer groen in haar stad en stimuleert Verenigingen van Eigenaren, bedrijfseigenaren en woningbezitters om groendaken aan te leggen. En dat doet ze door hoge subsidies voor groendaken te geven. Want groendaken – en sedumdaken in het bijzonder – helpen om steden klimaatbestendig te maken.

De voordelen van een sedumdak
Sedum is een heel sterk vetplantje dat goed tegen droogte, warmte en zware regenval kan. Maar de belangrijkste eigenschap van sedum is dat het wel twintig tot dertig liter water per vierkante meter kan opslaan. En dat heeft twee hele mooie voordelen:

 1. Er komt minder water in het riool terecht en daardoor wordt wateroverlast voorkomen
 2. Omdat sedum zo veel water opneemt, heeft het een verkoelende werking op daken en zorgt het ervoor dat woningen en bedrijfspanden veel koeler blijven

 

Groendaken helpen tegen wateroverlast en hittestress. Daarom geeft Tilburg veel subsidie!

 

Groendak subsidie in Tilburg: waar heb je recht op?
De gemeente Tilburg wil haar stad klimaatbestendig maken en dat kan natuurlijk alleen als veel particulieren en bedrijven meedoen. Tilburg pakt dat slim aan en geeft staffelkorting. Of wel: hoe meer groene maatregelen je neemt, hoe meer subsidie je krijgt. Bijvoorbeeld:

 • Kies je alleen voor een groendak? Dan heb je recht op 40% subsidie.
 • Pas je 2 of 3 extra groene maatregelen toe? Dan heb je recht op respectievelijk 50- of 60% subsidie.

En dat is bovengemiddeld veel. Fijn! En qua voorwaarden is Tilburg ook niet veeleisend:

Vraag een offerte aan Bestel direct 
 

De voorwaarden voor groendak subsidie in Tilburg

 • De oppervlakte van het dak moet minimaal 6 vierkante meter zijn
 • Bij de aanvraag moet je een offerte meesturen
 • Het groendak moet nog worden aangelegd
 • Je mag per kadastraal perceel maar 1 keer subsidie vragen
 • Je moet na de werkzaamheden een verantwoordingsformulier invullen
 • Je moet zelf eigenaar van het dak zijn of toestemming hebben van de eigenaar
 • De maximale vergoeding voor particulieren is € 2.500,-. Voor verenigingen van eigenaren, instellingen, bedrijven en woningcorporaties is het maximum maar liefst € 25.000,-.

De gemeente Tilburg maakt een groendak op deze manier voor iedereen betaalbaar. En dat is natuurlijk mooi. Maar wist je dat een groendak nog veel meer mooie eigenschappen heeft? Voor je spaarrekening, voor je gezondheid en voor vlinders en bijen?

 

DE VOORDELEN VAN EEN SEDUMDAK

 • Heb of wil je zonnepanelen? Combineer ze met een sedumdak want dan leveren zonnepanelen 10 tot wel 25% meer rendement op.
 • Een groendak van sedum beschermt je dak en daardoor gaat je dakbedekking 2 tot 3 keer langer mee.
 • Een groendak is een uitstekende investering, want panden met een groendak van sedum zijn gemiddeld 4 tot 8% meer waard.
 • Van een groendak word niet alleen jij blij, maar bijen en vlinders ook: een groendak zorgt namelijk voor veel meer biodiversiteit.
 • Sedumplantjes filteren fijnstof en zorgen daardoor voor veel schonere lucht.

 


Groendak Tilburg kopen
Ben je op zoek naar een makkelijk te installeren groendak? Dan zit je bij ons helemaal goed. Want onze lichtgewichtsystemen kun je al binnen een dag aanleggen. Heb je er zelf niet zo’n zin in? Ook dat is geen probleem, want dan doen wij het gewoon voor je.

 

Vraag hier jouw vrijblijvende offerte op!

 

Vraag een offerte aan Bestel direct