Groendaken in Utrecht razend populair – subsidieregeling wéér verhoogd en versoepeld!

Groendak-subsidie Utrecht wordt in 2022 verhoogd naar 700.000 euro. Dus wil je een groendak en woon je in Utrecht? Dan bof je! Want je kunt volgend jaar rekenen op versoepelde voorwaarden en meer subsidie. Hoeveel? Dat vertellen we je hier.

Groendaken passen perfect in het plaatje van een klimaatbestendige en mooiere stad. Dat vindt ook Kees Diepeveen, wethouder Openbare Ruimte van de gemeente Utrecht. Omdat een groendak zo veel voordelen heeft – voor de stad en voor de mensen die er wonen – ziet het gemeentebestuur het liefst zo veel mogelijk groendaken in de stad verschijnen. Daarom wordt het subsidiebedrag elk jaar verhoogd.

Vraag een offerte aan Bestel direct 

 

Van 100.000 naar 700.000 euro groendak subsidie in Utrecht

In 2019 was het subsidieplafond voor groene daken in Utrecht vastgesteld op slechts 100.000 euro. In 2020 werd het al verhoogd naar 150.000 euro. Maar omdat er een recordaantal subsidieaanvragen binnenkwam moest het bedrag wéér omhoog – naar 500.000 euro in 2021.

Maar ook door dat budget was de gemeente Utrecht al binnen drie maanden heen. Groendaken zijn populair en veel Utrechters willen een groendak.

 

Daarom stelt Utrecht maar liefst 700.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van groendaken.

 

Versoepeling van de groendak aanvragen

De gemeente Utrecht wil de subsidieaanvraag ook makkelijker maken. Voorheen moest het altijd vooraf. Maar nu mag het ook achteraf – je kunt zelf kiezen. Maar als het om grotere of verzamelaanvragen gaat is het meestal beter om vooraf de subsidieaanvraag te doen.

Ook het minimale aantal vierkante meters wordt lager. Dit jaar nog wordt pas subsidie verleend als je een groendak aanlegt van minstens 20 vierkante meter. Maar vanaf 2022 kan dat al vanaf 10 vierkante meter. Is jouw dak kleiner dan dat? Dan mag je het ook samen met je buren, vrienden of familie doen – subsidie aanvragen voor een groendak op bijvoorbeeld 2 daken van 5 vierkante meter mag vanaf 2022 dus ook.

Subsidiebedragen groendak Utrecht

Tot slot wordt de vergoeding voor groendaken van sedum ook verhoogd – van 25 naar maar liefst 50% met een maximum van 20.000 euro per aanvraag. Is je dak groot en ga je meer dan 1.000 euro uitgeven? Dan kun je een voorschot van 90% van het subsidiebedrag krijgen. Utrecht heeft het dus goed geregeld – de bewoners van de stad zijn superblij met de verhoging en de versoepelde voorwaarden. Logisch want een groendak heeft ongelooflijk veel voordelen. 

Utrecht heeft het dus goed geregeld – de bewoners van de stad zijn superblij met de verhoging en de versoepelde voorwaarden. Logisch want een groendak heeft ongelooflijk veel voordelen.

Bereken hier jouw groendak Bestel direct 

 

GROENDAK VOORDELEN

Er is beperkt ruimte voor groen in een stad. Maar met een groendak op huis, aanbouw of garage benut je anders nutteloze lege ruimte. Met groen. En dat is hard nodig. Want of je nu een dak hebt van 30 m2 of een aanbouw met een dak van 10 m2: elke vierkante meter extra groen telt. En draagt bij aan een mooiere en gezondere leefomgeving.  

Benieuwd naar de voordelen van een groendak?

We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  • Zonnepanelen werken beter op een koele ondergrond. Een groendak houdt je dak veel koeler en daardoor leveren zonnepanelen 10 tot wel 25% meer rendement op.
  • Een plat dak is vaak bedekt met zwart bitumen. Breng je een groendak aan op je bestaande dak? Dan gaat je dakbedekking twee tot drie keer langer mee.
  • Zware regenval kan schade en overlast veroorzaken. Een groendak van sedum voorkomt dat allebei, want sedumplantjes kunnen heel veel water opnemen.
  • Een groendak isoleert en houdt een ruimte koeler in de zomer en warmer in de winter. Van een groendak wordt je energierekening dus ook lager.
  • Huizen met een groendak zijn gemiddeld 4 tot 8% meer waard dan woningen zonder groendak.
  • Een groendak is mooi en maakt mensen bewezen gelukkiger.
  • En ook bijen en vlinders worden blij van groendaken. Een groendak is dus ook goed voor meer biodiversiteit.

 

Groendak Utrecht kopen

Wil je een groendak? Dan zit je bij ons helemaal goed. Want wij zijn De Dakvergroeners en we leveren de allermooiste groendaken door heel Nederland. En als je wil, leggen we die ook voor je aan. Onze sedumdaken zijn duurzaam en heel betaalbaar. En met de royale subsidiebedragen van de gemeente Utrecht daarbij heb je straks een prachtig groendak voor een heel zacht prijsje!

Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte aan!

 

Wil je ook een groendak, maar woon je niet in Utrecht?

Ook andere gemeentes helpen jou en het milieu graag een handje. Woon je ergens anders in Nederland en wil je weten of jouw gemeente ook groendak-subsidie geeft? Check het op De GroeneSubsidieWijzer